Assistans med Vivida

Vivida erbjuder en helhetslösning för våra kunders assistans. Det innebär att vi tar fullt ansvar för att assistansen utförs på det sätt som vi tillsammans kommit överens om och tar hand om allt rörande den, som arbetsledning, rekrytering, juridiskt stöd och all annan administration. Vivida har alltid haft höga ambitioner med den tjänst vi erbjuder. Vi vill och strävar alltid efter att kunna leverera assistans med så hög kvalitet som möjligt, men vi är medvetna om att vad som utgör kvalitet alltid är individuellt och något vi tillsammans med dig kommer fram till.

Du får alltid en egen kontaktperson

Runt våra kunders assistans arbetar vi i team där flera olika kompetenser ingår. Som kund får du naturligtvis alltid en egen kontaktperson (assistanschef), som ansvarar för din assistans och dina personliga assistenter. Bland våra anställda finns bland andra jurister, och personer med stor erfarenhet av habilitering och handikappkunskap.

Vi finns tillgängliga dygnet runt

Vi vet att hög tillgänglighet är en viktig del i att våra kunder ska kunna känna sig trygga. Därför arbetar vi för att det ska vara enkelt för dig att få tag på oss, när helst du behöver oss. Även om din kontaktperson inte finns tillgänglig ska det alltid finnas någon annan med insyn i din assistans som kan svara på dina frågor. Vid akuta frågor har vi också en akuttelefon som är bemannad av en av våra assistanschefer, dit du kan ringa dygnet runt.

Vi tar hand om dina assistenter

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång. Det är de som utför den assistans som vi lovat dig. Därför är det viktigt att vi tar hand om dem på ett sådant sätt att de trivs med sitt arbete och vill fortsätta sitt arbete under en längre tid. Vi ser till att dina assistenter får den kompentensutveckling och det stöd de behöver för att de ska känna sig trygga i sitt arbete och känna att de utvecklas. Vi strävar också mot att deras arbetsmiljö ska var så bra som möjligt, så att de trivs med att gå till jobbet.

Du erbjuds fri juridisk hjälp

Hos Vivida har vi egna jurister som hjälper dig vid omprövningar, utökningar och andra juridiska frågor som rör din assistans.

Vi värdesätter personliga relationer

Den kanske främsta anledningen till att våra kunder väljer oss är att vi värdesätter, och arbetar för personliga relationer både med våra kunder och våra medarbetare. Flera gånger om året erbjuder olika typer av aktiviteter för våra kunder och assistenter runt om i landet där vi får möjlighet att träffas. Vi tror nämligen att personliga relationer bygger förutsättningar för god omsorg, vilket är vårt uppdrag att ge dig som kund hos oss.

Vi tycker att det är viktigt att du som kund har tillgång till kvalificerad juridisk kompetens. Här kan du läsa mer om juridiken kring personlig assistans

Varje kund har sin egen, separata ekonomi som grundar sig på kundens individuella assistansbeslut. Här kan du läsa mer om hur det fungerar

KONTAKta mig

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret och skicka in till oss så kontaktar vi dig så snart vi kan. Formuläret hittar du här